You are here: Home » Bookmarks » Others » Games » Others » Music » [ Ro ] » Diagnostic: Dependent de jocuri

Diagnostic: Dependent de jocuri

26 June |

  Simptomele dependenÅ£ilor de jocuri pe calculator sunt, potrivit specialiÅŸtilor, izolarea adolescenÅ£ilor în propria cameră, ignorarea prietenilor, a familiei, unii uitând chiar ÅŸi de mâncare sau să se mai spele. Unii medici americani spun că aceste simptome se întâlnesc ÅŸi în cazul altor dependenÅ£e, cum ar fi cea de heroină. Directorul medical al AsociaÅ£iei Americane de Psihiatrie spune că va include această afecÅ£iune în următoarea ediÅ£ie a manualului de diagnostice.
În SUA a apărut şi un grup de suport, ca un fel de alcoolici anonimi, dar online, pe Internet. Site-ul a fost creat de o persoană al cărei frate, în vârstă de 21 de ani, s-a sinucis în timp ce juca un joc online pe calculator. Una dintre postările de pe site i-a îngrozit pe specialişti.
Un copil de 13 ani scria că el crede că are nevoie de ajutor, deoarece a ajuns să se „joace” câte 12 ore pe zi. Alţii care şi-au povestit „experienţele” sunt bărbaţi adulţi. Aceştia recunosc că dependenţa de jocuri i-a costat prea mult, pierzându-şi locurile de muncă, vieţile de familie şi propria stimă. Specialiştii americani susţin că aceste comportamente dependente sunt mai des întâlnite în cazul copiilor care încep să joace jocuri video la vârste foarte fragede. Abuzul de jocuri pe calculator şi mai ales cele online, cu mai mulţi jucători, sunt cele care creează cel mai adesea dependenţa, susţin specialiştii. O parte dintre producătorii de jocuri spun, însă, că psihiatrii exagerează, aceste probleme care pot apărea nefiind tulburări psihice.

sursa: Gândul

  Nu, nu e diagnosticul meu dar mi se pare putin cam exagerat. Normal ca nu e bine sa lasati copiii sa se joace non-stop dar eu zic sa nu comparati dependenta de heroina cu un hobby ca nu e acelasi lucru. Cei de 12-15 ani sunt probabil influentati de jocurile violente dar stimati parinti, acea “bulina” de pe cutia jocului nu are +18 degeaba. Protejati-va copiii daca nu vreti sa-i vedeti cu tigarea, berea, messenger si un joc de la 10 la 19 ani. Singurii care pot face acest lucru sunteti voi, parintilor! Incetati sa mai dati vina pe producatorii de jocuri/programe pentru ca nu va obliga nimeni sa le cumparati (doh!).
Leasa DragoÅŸ o zice bine in melodia lui: “De vina sunt cei ce v-au crescut fiindca nu stiti cum era…

You like this post? Be the first of my friends to give me a beer! click here. Thanks!
Filed under

Bookmarks, Games, Music, [ Ro ]

| Tags:

1 Comments.

  1. Dependenta de jocuri nu e buna dar nici fara jocuri nu putem…oricine are nevoie sa se destinda un pic