You are here: Home » Bookmarks » Diverse » [ Ro ] » Samsung Story Station (adica statia povestilor? )

Samsung Story Station (adica statia povestilor? )

2 December |

  Preturile unitatilor de stocare a scazut in ultima perioada destul de mult, cand ma gandeam la 1 TB spatiu de stocare si vedeam preturi de peste 1000 RON imi spuneam ca nu are rost sa-mi fac un astfel de upgrade, mai bine sterg ce nu am nevoie, avand si internetul la dispozitie ce rost are sa stochez cand pot sa downloadez tot ce am nevoie? HDD extern Samsung 1TB, USB, 3.5'' Story Station, Gri metalic Totusi un pret de 300 ron pentru 1TB (1 terabyte = 1024 gigabytes) m-a impins sa ma gandesc la un nou upgrade pentru birou. Aveam de anul trecut un HDD Extern Seagate FreeAgent de 500GB folosit pe post de backup, stocare filme, muzica etc (ceva de genul acestuia ) ce s-a dovedit a fi un HDD foarte bun. Nu am avut nici un fel de problema cu el, l-am luat cu mine de cate ori aveam nevoie iar singurul lucru care m-a deranjat a fost dimensiunea lui, nu este o solutie tocmai portabila dar spatiul oferit si faptul ca s-a dovedit si se dovedeste in continuare fiabil ma uimeste (tin sa spun ca a suferit cateva socuri destul de puternice, l-am scapat de pe birou, l-am calcat in picioare, l-am servit cu cafea de dimineata – fara intentie evident – etc ).
 Pentru ca Seagate-ul il foloseam doar acasa in “scopuri personale” iar spatiul sistemului de la birou se restrangea din ce in ce mai mult am facut o cerere pentru un hdd extern cu cel putin 500GB. Doua zile mai tarziu am avut surpriza unui HDD extern Samsung 1TB, USB, 3.5” Story Station, Gri metalic. Cand am desfacut cutia si am vazut ca are un buton rotativ ( ca de volum) mi-am zis: “oaaa, ce e asta vere, se da mai tare mai incet de aici sau cum?”. Era doar un switch de on/off de unde poti sa pornesti/opresti hard disk-ul. Interesant design pentru ca rotita nu are doar doi pasi de on/off ci este extinsa pentru a reda luminozitatea ledului de functionare/stres. Oare se poate stinge ledul de tot ca la vechiul meu Seagate din soft/driver? Pentru ca e interesant dar pentru mine noaptea devenea stresant daca il tineam pe birou, eu cu ochii pe monitor/tv si-mi palpaia lumina in ochi de parca era reclama aia cu “Pick me , pick me, I’m over here”.
  Un lucru care m-a enervat putin a fost faptul ca acesta a venit formatat Fat32 si nu am verificat inainte de a incepe sa-l pun la treaba. Mi-am dat seama ca e Fat32 atunci cand aveam un fiser mai mare de 4GB si nu-l putea stoca (limita de Fat32) . Evident ca a trebuit sa mut tot si sa-i dau un format NTFS. Nu am inteles de ce producatorii nu l-au facut ntfs din fabrica, probabil pt a fi folosit direct indiferent de OS.
  Viteza de transfer este cea declarata de producator, un transfer de 1GB a durat aprox 2 min (WinXP).

 Benchmark /Info:

Disk benchmarkYou like this post? Be the first of my friends to give me a beer! click here. Thanks!
Filed under

Bookmarks, Diverse, [ Ro ]

| Tags:

2 Comments.

  1. E aceeasi comanda indiferent daca este FAT sau FAT32 si teoretic se face conversia fara afectarea datelor deja existente (recomand totusi un backup de siguranta). Comanda ar fi asta, introdusa in Command Prompt: convert x: /fs:ntfs unde “x” este litera alocata drive-ului pe care doriti sa-l convertiti la NTFS.

  2. daca era fat, se putea converti usor, cu tot ce era pe el din cmd cu comanda convert ( convert /?) pt mai multe detalii