You are here: Home » Others » Aberez, deci exist » [ Ro ] » La lumina neonului din camera…

La lumina neonului din camera…

8 December |

La lumina neonului din camera, cu masacrul fulgereleor cazand in apele intunecate ale lacului nu am cum sa-mi imprastii frigul care-mi ingheata oasele. De fapt, totul e foarte simplu: din cauza caderii de electricitate, nici incalzirea nu mai functioneaza. Asa ca m-am sculat sa imbrac o jacheta. Nici o imbunatatire. Ura continua sa-mi alunece printre degete ca sabia lui Goliat lovit de piatra. Sabie pe care tu ai s-o ridici ca sa ma ucizi. Dar nu ai de ce sa fii mandra, nu ai ucis decat un balaur muribund. Poate ca gestul tau va trece drept o binefacere. Tocmai s-a auzit o sirena in intuneric. Afara intunericul e total, doar o linie subtire de un violet radioactiv pe suprafata apei. Sa fi fost un vapor? sau vreun tren? Greu de stiut, pentru ca si vantul suiera pe o nota uniforma, stridenta . E inca pana de curent. Ma dor ochii de la lumina asta de camera mortuara la care scriu.
Se aude din nou sirena. De data asta de undeva din apropiere. Nu e deci nici un vapor, nici tren, ci cu siguranta sirena unei masini. Salvare? Masina politiei? O crima pe vreo strada invecinata. Cineva e in stare grava sau vreun incendiu , vreo casa a luat foc punand in pericol vecinii si tot cartierul? Cineva a hotarat ca s-a saturat si s-a aruncat de pe turn? Cine ridica sabia, de sabie va pieri.
Lumina de urgenta ma invaluie palid. O lumina fantomatica metalica, un fel de argint viu , ca lumina salilor de operatie. Candva te-am iubit si pastram in mine o imagine, imaginea noastra. Nu a fost posibil iar acum e prea tarziu, te-ai rupt pijama afurisita. :lol:

You like this post? Be the first of my friends to give me a beer! click here. Thanks!
Filed under

Aberez, deci exist, [ Ro ]

| Tags:

Comments are closed.