You are here: Home » Others » Aberez, deci exist » [ Ro ] » Puterea gandului

Puterea gandului

4 January |

  Puterea gandului este reala. Oamenii traiesc intr-un mod inconstient, mereu in domeniu negativ, mereu cu fata alungita, mereu preocupati de necazurile zilnice, intrebandu-se de ce totul este infricosator, catastrofic. Nenorocirea nu vine dar ei o gandesc continuu, asa de bine incat, pana la urma ea va aparea: da, cu puterea gandului ei au reusit sa o atraga.


Toata lumea a putut sa constate ca se traieste in teroare sau speranta, chiar inainte ca un eveniment sa se realizeze. Dar, de ce sa traim numai intr-un viitor apropiat, cel de azi sau cel de maine? Cand vad oameni gandind la viitor, gasesc ca acest viitor este asa de apropiat incat parca el a si trecut….Ceea ce numesc trecut inseamna grijile, necazurile, suferintele, indoielile, frica. Iar oamenii le repeta vejnic, pentru ca ei proiecteaza acest trecut in viitor. Asteptand sa gaseasca suferinte in viitor, ei le traiesc deja astazi, fara sa stie ca pretinsul lor viitor nu este in realitate decat trecut.
  Trecutul, asa cum il inteleg eu, este o stare de constiinta deplorabilă unde lipseste mereu cate ceva, in timp ce viitorul este o stare de constiinta perfecta. Deci, toate starile de constiinta imperfecta pe care le traversam: griji, temeri…, apartin trecutului, deoarece trecutul nu este decat dezordine, viciu, boala, animalitate (oau! exagerare! :lol: ) . Viitorul dimpotriva, inseamna ameliorare, perfectiune pentru ca noi toti ne indreptam spre perfectiune. Atata timp cat proiectam imperfectiunea de ieri asupra zilelor ce vor veni, vom continua sa reproducem, sa repetam vehiul trecut si viitorul nostru nu va fi altceva decat resturi de trecut, pe care le-am proiectat in viitor. Da, bine, este o proiectie a ceva ce este vicios si cariat. In timp ce, daca proiectam tot ceea ce este frumos, luminos, perfect, vom trai deja adevaratul viitor ce ne astepata. Acest viitor este deja o realitate pentru ca-l traim. Iar cand simti in prezent lucruri care inca nu s-au realizat, poti simtii ca exista dovada lor, reala, sub o alta forma: a gandirii, este formidabil.

You like this post? Be the first of my friends to give me a beer! click here. Thanks!
Filed under

Aberez, deci exist, [ Ro ]

| Tags:

Comments are closed.